Om Rejsebacillen

Niels Clemmensen

Niels Clemmensen

Indholdet

Rejsebacillen.dk indholder billeder fra vores private ferierejser. Men indholdet på rejsebacillen.dk er ikke privat. Vi vil derimod gerne vise billeder fra de steder, vi har besøgt. Vi synes, at flere end den nærmeste familie og bekendtskabskreds skal have glæde af billederne.

Hensigten med rejsebacillen.dk er at

Hvem vi er

Indtil efteråret 2015 var jeg, Niels Clemmensen, sognepræst i Børglum – et lille landsogn i nærheden af Løkken i Vendsyssel. Jeg har fotograferet siden jeg var barn og altid haft det som en stor fritidsinteresse. En anden interesse er at rejse ud i verden og besøge nye steder – både fjerne og nære.

Ranveg er både min rejseledsager – og min ledsager på rejsen gennem livet! Vores to børn er voksne og flyttet hjemmefra for længst. De har dog været med på et par af rejserne.

Rejserne

Vi har rejst meget, siden vi var helt unge: Norge, Island, England, Polen, Tjekkoslovakiet og DDR – altså også lande, der ikke findes længere i deres daværende form.


visited 34 states (15.1%)
Create your own visited map of The World

Da børnene var 5-6 år gamle, købte vi en campingvogn. Det blev til mange vidunderlige ture til Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Italien, Polen og selvfølgelig Danmark.

Efter at børnene er blevet voksne, er vores rejsekoncept blevet ændret. I stedet for de lange køreture i bil rundt i Europa er vi begyndt at flyve ud og rejse rundt i lejet bil eller med offentlige transportmidler. Rejserne er gået til lande i Europa og til USA, Mexico og Indien. Og så tager vi nogle gange på rejse med vores børn og deres kærester.

Nye rejser – ny hjemmeside

Siden min pensionering har vi rejst rundt i Nordamerika: Canada, USA og Mexico. Turen startede i november 2015. På www.sneglefart.dk kan du finde billedserier, dagbog og artikler. Der er også mulighed for at tilmelde sig et nyhedsbrev. Vi kan også følges på facebook.

Billederne

Ophavsret

Billederne er beskyttet af copyright. Ønsker du at bruge et billede, så kontakt mig lige først.

Fotoudstyr

Mit første digitalkamera var et Pentax *istD. I februar 2009 blev det erstattet med et Pentax K-20, som var et væsentligt bedre kamera. Jeg fik dog stjålet hele min udrustning på en rejse i Costa Rica 2011 – herunder også alle billeder fra rejsen.

Mit udstyr er nu et Canon 5d Mk II med diverse objektiver. Se exif-dataene under hvert billede.

Hjemmesidens design og teknik

Hjemmesiden er udviklet af Asbjørn Clemmensen (kontakt), og benytter programmeringssproget PHP5 med Smarty som templating engine og imagick til billedbehandling (PHP-library til ImageMagick). Sitet hostes med den ultra-light weight webserver lighttpdSliceHost – en førende VPS hosting-udbyder.

Selve sitets layout og opbygning er lavet i henholdsvis CSS og XHTML 1.0, og al php, xhtml, css og javascript er skrevet i vim, og Inkscape er brugt til grafikarbejdet. På JavaScript-fronten er Prototype og Scriptaculous benyttet.